Csokis csicserikeksz

Mivel a húsvéti ünnepeket utazással töltjük, így kizárólag olyan receptekben gondolkodtam, melyeknek végeredményét szépen elcsomagolva magunkkal is vihetjük. Ha az ember csomóféle érzékenységgel küzd, akkor hamar hozzászokik, hogy előre felkészüljön az efféle helyzetekre, és minden utazás alkalmával legyen mihez nyúlni, ha egyetlen olyan helyet sem találunk, ahol útközben megtömhetném a hasamat. Nasizni pedig az utazás alatt kimondottan szeretek. Viszek magammal egy izgalmas új könyvet is, ha a nézelődés már nem kötne le. Kb. 1,5 óra a holtpontom, ilyenkor szoktam elkezdeni unatkozni a kocsiban, és  idegesíteni A.-t a jobbnál jobb kérdéseimmel. Ez az Anna Gavalda könyv (“Életre kelni”) viszont, biztos vagyok benne,  hogy leköt majd. Imádom a francia írónő majdnem minden művét, egyedül a Billie-vel haladtam kicsit nehezebben, egyébként, ha van rá szabadidőm, pár nap alatt kivégzem mindet. Abszolút favorit az “Együtt lehetnénk”, úgyhogy ha még nem találkoztatok vele, bátran ajánlom, fogjátok a kezetekbe és kuckózzatok be egy péntek éjszakán. Akár ezzel a csicseriborsós csokis keksszel, és egy bögre forró kakaóval.

Hozzávalók:

    • 4 dl gluténmentes zabpehely
    • 2 dl csicseriborsóliszt
    • 2 dl dermerara cukor
    • 1 érett banán
    • 1 dl olvasztott növényi vaj
    • 1 teáskanál vanília kivonat
    • 1 dl kókuszjoghurt
    • 1 dl durvára vágott mandula
    • 1 dl csokoládécsipsz vagy durvára tört étcsokoládé

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverem az alapanyagokat.
  2. Egy zsírozott sütőpapírra kanállal s a kis nyuszis-csibés formákban elegyengetem a “tésztát”.
  3. 150 fokos sütőben 20 percig sütöm őket, majd kivéve hűtöm.

És ehhez mit szólsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..