Sütés nélküli csokis-mogyoróvajas húsvéti sütifészek

A hosszú hétvégén a locsolók fogadása helyett egy sokkal izgalmasabb kalandban lesz részünk, mert A. szülinapját megünneplve, Ljubjanaba utazunk. Az apartmant az Airbnb-n keresztül foglaltuk, és teljese bele vagyok szerelmesedve. Vendéglátónk adatlapja szerint enteriőr designer, és ezt a csodálatosan berendezett lakás látványa abszolút igazolja. Nagyon szeretem ezeket az otthonos, különböző stílusokat ötvöző, mégis letisztult kis lakásokat. Legtöbbször ezen szempontok mentén választok és szerencsére eddig még sosem csalódtam.

Természetesen, ha már Szlovéniába készülünk, s  végre nem csak átutazóban, úgy a csodálatos Bledi-tóra és Bohinj-ra is külön időt szentelünk. Nagyon várom, mert sok jót hallottam már az országról és látnivalóiról, de közelsége ellenére még sosem szerepelt a bakancslistánkon. Ha hazaértünk készítek majd egy kis beszámolót Nektek, összefoglalva a tapasztalatokat. 🙂 Addig is gondoltam ezzel a csodás kis húsvéti recepttel kedveskedem. Elkészítése nagyon egyszerű, alig fél órát vesz igénybe, és nagyon finom, leteszteltem. Viszünk is belőle magunkkal az útra. 😉 Próbáljátok ki Ti is.

Hozzávalók:

  • ½ csésze mogyoróvaj
  • ¼ csésze rizsszirup/Agave/juharszirup (vagy méz ha nem vegán)
  • ¼-½ teáskanál tengeri só 
  • ¼ csésze kókuszolaj
  • 1 teáskanál vanília kivonat
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csésze aprószemű zabpehely
  • ¼ csésze kókuszreszelék

Elkészítés:

  1. Kibélelek sütőpapírral egy tepsit, és félreteszem.
  2. Egy lábasba mérem a mogyoróvajat, a rizsszirupot, sót és a kókuszolajat és addig olvasztom, míg homogén nem lesz.
  3. Hozzáadom a vanília kivonatot és a kakaóport. Jól elkeverem.
  4. Mehet bele a zabpehely és a kókuszreszelék, kettőt-hármat keverek rajta, majd leveszem a tűzről.
  5. Egy fagyi kanállal kis gombócokat formázok belőle, és az előre elkészített sütőlapra helyezem, majd a kanál domború oldalával mélyedést vájok a kupacokba, kicsit szét is lapítgatva ezzel a mozdulattal. Kis kerek fészek formát kell kapnunk.
  6. Hűtőbe teszem 15 percre, míg megkeményedik. Onnan kivéve színes csokitojásokat pakolok a közepükbe, és így tálalom.
  7. Nagyon mutatós, és rendkívül egyszerű desszert.
  8. Ropogtatni valónak éppen jó lesz a betérő vendégeknek.

És ehhez mit szólsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..