Elegáns és egyszerű: füstölt hering pástétom

Igazi klasszikus. Na persze nem nálunk. Angliában, főként. Mindenből pástétomot készítenek, amiből csak lehet. Szoktátok nézni Hugh Fearnley-Whittingstall műsorait? Élek-halok a pasiért. Nem is érte, mármint fizikai értelemben, hanem a személyiségégért, és azért amit a műsorai közvetítenek. Imádom ezeket a történelmi angol tradíciókat, és az angol kisvárosi létet. Totális kikapcsolódás és feltöltődés számomra, már akár fél óra is belőle. Egy teljesen más világba kalauzol, s ilyenkor kicsit úgy érzem, mintha én is részese lehetnék. Azt hiszem igazán ő, Jamie, és Nigella szerettette meg velem a főzést, általuk és tőlük vettem át az étel szeretetének ezt a fantasztikus rajongással teli érzését. Persze sokak szerint az egész csak mese habbal, és a valóság a közelébe sem ér, de tudjátok mit?!, nem érdekel, mert olyan vagyok e tekintetben, mint egy kisgyerek, aki már rég tudja, hogy nem léteznek csodák és mesék, mégis lelkében őrzi azokat. A francia és belga konyhában is nagy hagyománya van, készülhet bármilyen húsból, halból, vagy akár zöldségből. Kiváló vendégváró étel, hiszen  napokkal korábban elkészíthető, és a számtalan ízesítési lehetőséggel egészen különleges kreációkat varázsolhatunk. A mostani recept egy húsvéti verzió, füstölt heringgel és tormakrémmel vegyítve, kecskesajttal koronázva.

Hozzávalók:

  • 125 g füstölt heringfilé, borsos változat (Aldiban szoktam venni)
  • 1 evőkanál tormakrém (ha szeretjük a pikáns ízeket, válasszuk a csípős változatot)
  • 50 g krémes, lágy kecskesajt
  • 2 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál citromlé
  • só, bors
  • kevés kapribogyó kísérőként

Elkészítés:

  1. Tegyük az összes alapanyagot egy mixerbe, és turmixoljuk krémesre.
  2. Szedjük egy kis tálkába, és helyezzük a fridzsiderbe. 3-4 napig eláll, és tökéletes akár reggelire akár vacsorára, ha nagyon ínyencek vagyunk kevés kapribogyóval fogyasztva.
  3. Ugye mennyire egyszerű?

És ehhez mit szólsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..