Csokoládés rizspehely

Ha reggelente nagyon vágyunk valami édességre, mindig valamilyen kakaós, vagy csokoládés finomságot készítek a fellelhető kása alapanyagok kombinálásával. Akár kakaó, akár csokoládé kerül az ételbe, mindenképpen cukrozatlan változatot használok. A Wawel étcsokoládéja kiváló erre a célra, de ügyeljünk rá, hogy az összetevők között tejpor is szerepel, így erős érzékenység esetén javaslom inkább a karobpor használatát.

Hozzávalók:

    • fél bögre barna rizspehely
    • forró víz
    • áfonya
    • banán
    • kókuszchips

A fél bögrényi rizspelyhet felöntjük annyi forró vízzel, amennyi éppen ellepi. Rátördelünk két-három kockányi csokoládét, majd lefedjük, és hagyjuk 10 percig pihenni. Ezalatt a pehely magába szívja a nedvességet, és megpuhul, a csokoládé pedig a gőz hatására felolvad a felszínén. Ennyi idő épp elég, hogy egy gyors sminket magamra dobjak. 🙂 Ha megvagyok vele összekeverem a rizspelyhet a ráolvadt csokoládéval, és gyümölcsökkel gazdagítom. Tipp: A gyümölcsfogyasztás csak a reggeli, délelőtti órákban javallott, azonban éhgyomorra semmiképpen sem ajánlott, így ügyeljünk rá, hogy mindig valamilyen gabonával keverve fogyasszuk. Ellenkező esetben savasodást, gyomorégést érhetünk el.

És ehhez mit szólsz?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..